Működési folyamatok

Biodegradáció
A biodegradáció olyan folyamat, amelynél a mikroorganizmusok (baktériumok, gombák, algák, …) hatására a szerves anyagok vízre és széndioxidra bomlanak.

Baktériumok szaporodása:
A baktériumok sejt osztódással szaporodnak. Az anyasejtből, optimális körülmények mellet, minden 20 percben két új sejt keletkezik.

A készítmények hatása
az egyes felhasználási területeknek megfelelő mikróba törzsek kiválasztása, és ezek hatékony felhasználása a szerves anyagok optimális lebontására.

  1. A mikroorganizmusokat elsősorban kiszűrik a természetes környezetükből, és ki válasszák azokat a törzseket, amelyek a legjobb hatékonysággal képesek lebontani az adott szerves hulladékot.
  2. Ez a tulajdonságuk generációról generációra növekszik a bakteriális szaporodás alatt.
    A kiválasztott törzsek stresszhatásoknak vannak kitéve növekvő mennyiségű szennyezőanyagok formájában. Ezt a folyamatot szelektív adaptációnak nevezzük.
  3. Különböző törzsek összekeverésével specifikus mikroorganizmus keverékeket kapunk az egyes felhasználási területekre. Ez nem azt jelenti, hogy a mikroorganizmus elvesztené a természetes lebontási tulajdonságait, de megerősíti bizonyos specifikus anyagok lebontását.
     

 

Mi a különbség a kémiai és biológiai tisztítószerek között?

Kémiai tisztítószerek használata Biológiai tisztítószerek használata

Kémiai tisztítószer + Szennyeződés
=

Szennyeződés eltávolítása
(szennyvízlefolyó, természet)

 

Biológiai tisztítószer + Szennyeződés
=

Szennyeződés lebontása
(helyben megsemmisítés)

 

 

 

Copyright © FINECON, s.r.o.,1992 - 2021 | Vytvoril MONUMENTAL - Tvorba web stránok